Tacopaj

Perfekta fredagsmiddagen!

Tacopaj 6 portioner

Pajskal
150 gr smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning
500 gram nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl paprika-och chili creme fraiche
2 dl lätt creme fraiche
250 gr coctailtomater
1 dl yellow chili
150 gr texmex riven ost
1 tsk paprikapulver

Sätt ugnen på 250 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform 30 cm i diameter. Gör några hål med gaffeln. Ställ formen i kylen ca.30 min.

Bryn nötfärsen i smör, tillsätt tacokrydda och vatten. Låt koka 5 min. Blanda paprika- och chili creme fraiche och lätt creme fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna av yellow chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred över creme fraicheblandningen. Täck med tomathalvor och chili. Strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca.25 min.

Serveras med en sallad gjord på majs, tomater, gurka, rödlök och isbergssallad.

Receptet är hittat på Arlas hemsida.