Grekisk tabbouleh

Det här är en maträtt som ser rätt så tråkig ut, men som överraskar! Den är väldigt smakrik och saftig!

Receptet hittade jag i Icas kundtidning och har fått några få ändringar. Receptet är för 4 personer (och skall i originalreceptet serveras med kyckling i ugn). Jag gjorde en dubbel sats.

Recept  

2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
6 tomater
1 röd paprika
finrivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
1 tsk socker
3 msk olivolja
½ tsk salt
75 gram fetaost
½ dl hackad persilja
½ dl finskuren dill
1 burk avrunna, sköljda borlottibönor
1 burk avrunna, sköljda kidneybönor

Koka bulgurn tillsammans med en grönsaksbuljongtärning enligt anvisning på förpackningen.

Skär tomaterna och paprikan i små tärningar. Blanda finrivet skal av 1 citron, 3 msk färskpressad citronjuice, 1 tsk socker, 3 msk olivolja samt ½ tsk salt i en skål. Smula ner fetaosten.

Vänd ner tomaterna, paprikan, ½ dl persilja och ½ dl finskuren dill. Blanda i bönorna. Tillsätt bulgurn.