Efterrätter frozen pepparkakscheesecake, pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake





En annan sak som vi ska ta med oss på julafton är en frozen
Cheesecake med pepparkakor och rivet apelsinskal. Jag blev bjuden på den hemma hos en kompis för ett tag sen och tycker att den är riktigt julig och god! 

Receptet finns i tidningen Buffé! 

4 dl grädde
2 dl strösocker
4 ägg
400 g Philadelphiaost
150 g pepparkakor
rivet skal från en apelsin 

Klä en kakform (ca 1 1/2 liter) med plastfolie. Vispa 4 äggvitor hårt. Blanda äggulorna med sockret, vispas fluffigt. Ha i philadelphiaosten. Blanda i rivet apelsinskal. Vispa 4 dl grädde. Vänd ner äggviteröran i philadelphiablandningen, ha sedan i grädden. Häll smeten i kakformen. Mixa 150 g pepparkakor, häll över kakan men spara lite. Frys minst 4 timmar. Tas fram ca 30 min innan servering! Garnera med krossade pepparkakor och rivet apelsinskal.