Efterrätter Citronkladdkaka, syrlig citronkladdkaka

Citronkladdkaka

 
 
 
Den här kakan blev jag bjuden på för några veckor sedan. Den är så syrlig och god, måste testas! 
 
12 bitar
 
1 citron
225 gram smör
3 ägg
3,75 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
 
Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa formen. 
Smält smör och låt svalna.
Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften i en liten skål.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt skal. Vispa på lägsta hastighet.
Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen 30-40 min. 
 
Servera med grädde eller vaniljglass när kakan svalnat. Den är även väldigt god att äta när man tagit den direkt ur kylen!