Kall räkpaj

 
Favorit i repris! Räkpaj under tillverkning till midsommarafton!
 
Pajdeg
 
125 gram rumstempererat margarin
3 dl mjöl
3 msk kallt vatten
 
Fyllning
 
750 gram räkor med skal
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
250 gr keso naturell
2 hårdkokta, hackade ägg
½ dl hackad gräslök
2 msk hackad dill
1 äpple
1 burk krossad, avrunnen ananas
1 liten burk persika
2 msk bostongurka
½ rödlök
salt
peppar
 
Dekoration: 2 burkar stenbitsrom, räkor och dill.
 
Nyp ihop margarinet och mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg.Tryck ut i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Vila i kylen ca.30 min. Förgrädda i mitten av ugnen, 200 grader, ca 10 min.
 Låt pajen svalna innan fyllningen läggs på.
 
Skala räkorna, hacka dem i mindre bitar. Skär rödlöken, äpplet och persikorna i små bitar. Mixa alla ingredienser i en stor bunke. Lägg över pajskalet. Låt gärna stå i kylen i ett dygn innan servering. Dekorera pajen med räkor, dill och stenbitsrom strax före servering.
 
#1 - - Daniela:

Supergod! skulle gärna ha receptet på den (när det finns tid att lägga upp).
Vad bra att ha en sådan här blogg där man sparar på favoritrecepten + att vännerna kan få dina goda recept :)
Kram Daniela

Svar: Så där, nu är receptet inlagt Daniela :)
styrketranahemma.blogg.se