Bröd Tortano

Tortano med mozzarella, soltorkade tomater, oliver och basilika

 
 
Tortanon blev så god! Jag gjorde enligt Leilas recept men hade annorlunda innehåll.
 
Detta behöver du till ett bröd:
 
15 g färsk jäst 
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2 1/2 dl durumvetemjöl
4 dl vetemjöl special
 
Till fyllningen:
 
200 g mozarellaost
1/2 burk marinerade, avrunna, soltorkade tomater
1 dl kärnfria, svarta oliver
1 kruka färsk basilika
 
Smula jästen i en bunke, lös upp med ljummet vatten, olivolja, honung och flingsalt. 
Blanda i durumvetemjöl samt lite vetemjöl i taget tills degen blir elastisk. Jäs 30 min under bakduk.
Tryck ut degen (kavla ej)  till en rektangel, ca 1 cm tjock. 
Lägg över skivad mozzarella, oliver och basilikablad.
Pensla yttersta kanten av degen med vatten och rulla ihop till en rulle och forma sedan till en krans.
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper, mjöla det och knäs under bakduk ytterligare 30 min.
ställ in plåten i mitten av ugnen, sänk värmen till 200 grader och grädda i 20-25 min. Låt svalna på brödgaller.