Efterrätter cheesecake

Frozen cheesecake med daim!

Mycket dålig uppdatering här på bloggen! I helgen var det morsdag och då bakade jag daimcheeesecake igen och kladdmuffinsar med havssalt i. Här kommer receptet på daimcheesecake
 
 
  • Botten
  • 75 g smör
  • 15 digestivekex
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 150 g Philadelphiaost
  • 3 äggvitor
  • 3 st dubbeldaim

Tillagning

  1. Botten: Smält smöret.
  2. Kör digestivekexen i en matberedare.
  3. Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
  4. Tryck ut massan i en springform. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så släpper kakan lätt från formen.
  5. Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
  6. Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
  7. Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
  8. Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
  9. Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
  10. Häll i smeten över digestivebotten.
  11. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
  12. Ta ut cheesecaken 20 minuter innan servering.
  13. Hacka det sista daimpaketet och strö över kakan.