Mycket dålig uppdatering här på bloggen! I helgen var det morsdag och då bakade jag daimcheeesecake igen och kladdmuffinsar med havssalt i. Här kommer receptet på daimcheesecake
- Botten
- 75 g smör
- 15 digestivekex
- Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 2 dl strösocker
- 150 g Philadelphiaost
- 3 äggvitor
- 3 st dubbeldaim
Tillagning
- Botten: Smält smöret.
- Kör digestivekexen i en matberedare.
- Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
- Tryck ut massan i en springform. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så släpper kakan lätt från formen.
- Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
- Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
- Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
- Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
- Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
- Häll i smeten över digestivebotten.
- Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
- Ta ut cheesecaken 20 minuter innan servering.
- Hacka det sista daimpaketet och strö över kakan.