Fisk och skaldjur laxburgare

Lax- och räkburgare

Idag lagade jag lax- och räkburgare till middag vilket uppskattades både av barnen och oss vuxna. Jag gjorde dem utan salt eftersom yngsta sonen är under 1 år och man ska undvika salt i maten då. Vi hade på flingsalt i efterhand till oss vuxna. 

8 små biffar

500 g laxfile 
500 g räkor med skal
1 ägg
1/2 ask örtkryddor provencale
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Saft från 1/2 citron 

Skär laxfilen i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg allt i en matmixer och mixa. Blanda i örtkryddor, saften från en halv citron, vitpeppar, salt och ett ägg. Forma till ca 8 st biffar och stek i en stekpanna med smör i på medelvärme ca 5 min per sida.

Jag serverade maten med en tabboulisallad och en klick guacamole.

Mixa laxen och räkorna.

Ha i ett ägg, kryddor och saft från en halv citron.


Gott till är en tabboulisallad och guacamole. Recept på det kommer!