Efterrätter glutenfri banankaka

Glutenfri banankaka


Idag testade jag att baka en banankaka, en glutenfri sådan. Den blev väldigt saftig och god. 

2 ägg
2 dl socker
2 övermogna bananer
125 g smör 
3 dl Semper white mix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 
100 g mörk choklad 
Smör och kokosflingor till formen

Smörj en sockerkaksform och strö i kokosflingor. Smält smöret och låt svalna lite.Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananera och vänd ner i smeten. Blanda white mix, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll ned i äggsmeten, vispa. Häll i smöret. Hacka chokladen, häll ner och rör om. Häll i formen, in längst ner i ugnen på 175 grader ca 45 min. (Jag körde typ 160 grader 42 min).

Receptet kommer från en kompis, som fotat ur en bok, som jag inte vet namnet på!