Efterrätter, Jul mariannetryfflar

Mariannetryfflar


Vi firade första advent på Kolmården med delfinshow och julbord så det blev en riktigt fin start på julmånaden. 
 
Idag har det pyntats hemma och barnen har fått sina julkalendrar :) 
 
Ikväll har jag gjort Mariannetryfflar. Eller de är inte klara än, smeten står i kylen över natten. Imorgon ska de rullas i florsocker och sen ska de ligga orörda i kylen i ett par dagar tills jag ska bjuda på fika på jobbet. Det blir en utmaning ;)
 
Det här receptet hittade jag på Jennys matblogg.
 
Ca 40 st Mariannetryfflar 
 
200 g marabou mjölkchoklad
1 dl grädde
30 st Mariannegodisar
 
Mixa mariannegodisarna i en mixer. Koka upp grädden. Dra kastrullen från spisen och bryt ned chokladen. När den smält rör du ner mariannekrosset. Låt stå i kylen över natten. Forma små bollar och rulla i florsocker.