Efterrätter smulpaj rabarber jordgubbar, smulpaj rabarberpaj jordgubbrabarberpaj

Jordgubb- och rabarberpaj



Hittade ett recept på jordgubb-och rabarberpaj på Arlas hemsida som var hur god som helst. Så somrigt och gott tillsammans med vaniljsås!

Fyllning
400 g rabarber
1/2 liter jordgubbar
3/4 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen ingefära

Smuldeg
1 1/2 dl vetemjöl 
1 1/2 dl havregryn 
2 msk strösocker 
100 g smör

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär rabarberstjälkarna i ca 2 cm stora bitar. Skär jordgubbarna i tunna skivor. Varva rabarbern och jordgubbarna i en ugnsfast form. Blanda strösocker, potatismjöl och ingefära och häll över. Gör sedan smuldegen: blanda vetemjöl, havregryn och strösocker med skivat rumstempererat smör. Nyp ihop till en deg och strö över. Grädda 15-20 min mitt i ugnen.