Fisk och skaldjur laxcheesecake

Laxcheesecake

Den här goda laxcheesecaken hade vi med oss till midsommarfesten. 


8-10 portioner

Botten
200 g kavring
75 g smör

Fyllning
3 gelatinblad 
300 g rökt lax
400 g Philadelphiaost
3 dl créme fraiche
3 msk riven pepparrot
3 msk finhackad dill
1 lime
1 liten rödlök

Garnering
1 burk stenbitsrom
Citronskivor
2 dl handskalade räkor
250 g rökt lax
Lite dill

Smält smöret. Skär bort kanterna på brödet och mixa i en matberedare. Häll i det smälta smöret och blanda. Tryck ut i en form (24 cm, gärna med avtagbara kanter). 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 min. Skär laxen i små bitar. Finhacka rödlöken. Blanda färskost, créme fraiche, pepparrot, dill och rödlök. Tvätta limen och riv ner skalet. Pressa i saften från halva limen. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull tillsammans med en klick av fyllningen. Blanda ordentligt med resten av fyllningen och fördela i pajformen. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 5 timmar. Fördela stenbitsromen, rullade laxskivor, räkor, citronskivor och dill över tårtan. 

Jag lovar att tårtan kommer att gå åt i ett nafs!