Fisksoppa med vitlöksbröd
Öppna förskolans goda fisksoppa
400 g torskfilé, tinad
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 fiskbuljongtärningar
1/2 l vatten
3 dl créme fraiche
1/2 paket fryst dill
Vitlöksbröd
1 förpackning baguetter som skall gräddas i ugnen
2 vitlöksklyftor
4 msk Bregott
1 msk provensalska örter
Skala och skiva morötter och potatis. Pressa i vitlöken. Koka allt tillsammans med krossade tomater, vatten och smulad fiskbuljongtärning, ca 20-25 min. Tillsätt torsken när ca 5-10 min återstår. Rör om då och då. Ha i créme fraichen och dillen i slutet. Koka upp och servera.
Vitlöksbröd
Blanda smör, pressad vitlök och provensalska örter och bred över baguetten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 7 min.