Fisk och skaldjur fisksoppa

Fisksoppa med vitlöksbröd


Öppna förskolans goda fisksoppa 

400 g torskfilé, tinad
2 morötter
4 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater 
2 fiskbuljongtärningar
1/2 l vatten
3 dl créme fraiche 
1/2 paket fryst dill 

Vitlöksbröd

1 förpackning baguetter som skall gräddas i ugnen
2 vitlöksklyftor
4 msk Bregott 
1 msk provensalska örter 

Skala och skiva morötter och potatis. Pressa i vitlöken. Koka allt tillsammans med krossade tomater, vatten och smulad fiskbuljongtärning, ca 20-25 min. Tillsätt torsken när ca 5-10 min återstår. Rör om då och då. Ha i créme fraichen och dillen i slutet. Koka upp och servera.

Vitlöksbröd 
Blanda smör, pressad vitlök och provensalska örter och bred över baguetten. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 7 min.