Tabboulehsallad
Vi är familjen-sämst-på-att-laga-fisk. Men idag blev det fisk både till lunch och middag. Till lunch åt vi sej- och kräftstjärtspaella med saffran från Linas matkasse och till middag grillade vi lax i foliepaket med smör, citron, dill och persilja. Så enkelt och så gott. Det måste vi äta oftare. Till det gjorde jag en tabboulehsallad:
4 portioner
2 dl kokt bulgur (koka gärna i grönsaksbuljong)
1 ask cocktailtomater i olika färger
10 stora gröna oliver
1 burk kidneybönor
1 röd paprika
Skalet från en citron
Saften från en citron
1 tsk socker
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
150 g fetaost
0,5 dl hackad persilja
0,5 dl finskuren dill
Blanda citronskal, citronsaft, salt, socker, olivolja och salt i en stor skål. Skär fetaosten i kuber och bland ner. Blanda ner resten av ingredienserna.