Kräftskiva, Vegetariskt Västerbottenpaj, Västerbottenpaj lätt, Västerbottenpaj med kesella, paj till kräftskiva

Västerbottenpaj


Den här pajen är så god och så enkel att göra. Den gick åt i ett nafs på kräftskivan. 

Pajskal
2,5 dl mjöl
75 g smör
0,75 dl kesella

Fyllning
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
3 dl riven Västerbottenost
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Nyp ihop mjöl och smör. Blanda i kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ in i kylen 30 min. 

Sätt ugnen på 200 grader. Nagga hål i pajskalet och grädda ca 10 min. Låt svalna. Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet, grädda mitt i ugnen ca.30-40 min. Eventuellt kan du behöva lägga ugnsfolie över så att pajen inte blir bränd. 

Servera med tex gräddfil, stenbitsrom och gräslök.