Kladdkaka på dadlar
Igår bakade jag en mjöl- och sockerfri kladdkaka. Den kalasade vi på efter grillmiddagen idag.
10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk honung
3 nypor flingsalt
0,5 dl kokosolja
3 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form (gärna med avtagbara kanter) med kokosolja. Mixa dadlar och kokosmjöl i en mixer. Blanda ner alla torra ingredienser. Smält kokosoljan och häll ner den tillsammans med honungen i smeten, mixa. Ha i äggen och mixa till en slät smet. Häll ner smeten i formen och grädda 6-8 minuter. Servera med grädde och färska bär.
Jag hade min i ugnen 6 minuter och den blev väldigt kladdig. Och god! Äts med fördel dagen efter så att den får stabba till sig lite.