Efterrätter, Glutenfritt glutenfri kladdkaka, kladdkaka dadlar, kladdkaka glutenfri, kladdkaka utan socker

Kladdkaka på dadlar


Igår bakade jag en mjöl- och sockerfri kladdkaka. Den kalasade vi på efter grillmiddagen idag. 

10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
5 msk kakao 
1 tsk bakpulver 
1 msk honung 
3 nypor flingsalt 
0,5 dl kokosolja
3 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form (gärna med avtagbara kanter) med kokosolja. Mixa dadlar och kokosmjöl i en mixer. Blanda ner alla torra ingredienser. Smält kokosoljan och häll ner den tillsammans med honungen i smeten, mixa. Ha i äggen och mixa till en slät smet. Häll ner smeten i formen och grädda 6-8 minuter. Servera med grädde och färska bär.

Jag hade min i ugnen 6 minuter och den blev väldigt kladdig. Och god! Äts med fördel dagen efter så att den får stabba till sig lite.