Efterrätter, Glutenfritt baka glutenfritt, baka sockerfritt, sockerfri banankaka, sockerfri äppelkaka

Sockerfri äppel- och banankaka


Oj vad det fikas nu på semestern. Tur att det tränas mycket också! Idag bjöd vi svärmor på sockerfri äppel- och banankaka. Receptet hittade jag på www.bakasockerfritt.se. Den fick helt klart godkänt!

2 bananer 
1 äpple
100 g smör
2 ägg
1 1/4 dl mandelmjöl
0,75 dl hasselnötsmjöl 
0,5 dl stevia strö
1 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver 
1,5 krm vaniljpulver 
1 tsk kanel
1 tsk kanel och 1 tsk stevia strö att strö över

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form och bröa med mandelmjöl. Smält smöret. Mosa en banan. Blanda med alla torra ingredienser. Separera äggulan från äggvitan. Blanda ner äggulan i smeten, vispa upp äggvitan till ett hårt skum i en separat bunke och vänd ner försiktigt i smeten. Häll i lite av smeten i formen. Skiva en banan och lägg över smeten. Häll över resten av smeten och skiva äpplet och tryck ner skivorna. Strö över kanel och stevia strö. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Ha eventuellt ugnsfolie över kakan, du får hålla lite koll på att den inte bränns. Servera med en klick grädde.