Efterrätter morotskaka

Leilas morotskaka

Jag testade att baka Leilas morotskaka till kalaset idag. Alla älskade den! 

3 ekologiska ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära 
1,5 tsk malen kanel
1,5 dl rapsolja
4,5 dl rivna morötter 

Frosting
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker 
Rivet skal av en lime
100 g philadelphiaost

Smör och ströbröd till formen.

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten, tillsätt oljan och morötterna. Häll smeten i en springform med avtagbara kanter (24 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen ca.55 min. Den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.

Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och bred över kakan.