Vårbuffé ekologisk rabarbersaft, lokalproducerad rabarbersaft, rabarbersaft

Rabarbersaft!

I helgen har vi skördat rabarber och idag har jag kokat rabarbersaft. Jag testade Leilas recept:

1 kg rabarber
1,5 l vatten
4,5 dl ekologiskt socker
Saften från ekologisk 1 citron

Skär rabarbern i mindre bitar och koka ca.15 minuter tillsammans med vattnet. Sila bort rabarbern. Koka upp igen tillsammans med socker och citronsaft. Häll upp i steriliserad flaska. Lätt som en plätt säger jag som testade det här för första gången någonsin! MEN jag gjorde ett misstag har jag insett nu när jag googlade hållbarhet på saften och ser att allas saft är röd. Min är ju gul! Och det är gissningssvis för att jag skalade rabarbern innan jag kokade den? Nästa gång behåller jag skalet, man ska ju ändå sila den. Eller är det när man låter rabarbern stå och dra ett dygn som den får den fina färgen?
Barnen hjälpte till att skörda.
Mannen också.

1 kilo blev det. Fantastiskt!
Resultatet: lokalproducerad, ekologisk rabarbersaft!