Laxcheesecake till påskbordet

Hörrni - snart är det påsk! Har ni någon favorit som är ett måste på påskmiddagen? Den här goda laxcheesecaken är en av mina favoriter. Jag lovar att den går åt i ett nafs.

10 portioner

Botten

200 g kavring

75 g smör

 Fyllning

3 gelatinblad

300 g rökt lax

400 g Philadelphiaost

3 dl créme fraiche

3 msk riven pepparrot

3 msk finhackad dill

1 lime

1 liten rödlök

Garnering

1 burk stenbitsrom

Citronskivor

2 dl handskalade räkor

250 g rökt lax

Lite dill

Smält smöret. Skär bort kanterna på brödet och mixa i en matberedare. Häll i det smälta smöret och blanda. Tryck ut i en form (24 cm, gärna med avtagbara kanter).

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 min. Skär laxen i små bitar. Finhacka rödlöken. Blanda färskost, créme fraiche, pepparrot, dill och rödlök. Tvätta limen och riv ner skalet. Pressa i saften från halva limen. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull tillsammans med en klick av fyllningen. Blanda ordentligt med resten av fyllningen och fördela i pajformen. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 5 timmar. Fördela stenbitsromen, rullade laxskivor, räkor, citronskivor och dill över tårtan.