Smuliga hallonrutor med vit choklad

Det här enkla receptet fick jag av min före detta kollega Emma, som bjöd på dem på det obligatoriska fredagsfikat vi alltid hade. Jag har dock modifierat receptet något. 


26-30 bitar

5 dl socker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vaniljyoughurt 
100 g hallon
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg. Mät upp 3 dl  av smuldegen och lägg i en liten bunke (den ska spridas över kakan).

Hacka den vita chokladen grova bitar och häll ner i degen. Tillsätt vaniljsocker, ägg och vaniljyoughurt i den stora bunken och rör ihop allt. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 28X35 cm. 

Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken. Grädda kakan längst ner i ugnen ca. 20-25 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv.