Baka sockerfritt, Efterrätter, Glutenfritt baka med dadlar, baka utan socker, dadlar, efterrätt utan socker, kolatryfflar, rawfood, rawfoodbollar, snickerstryfflar, tryfflar med dadlar, tryfflar med jordnötter

Snickerstryfflar

(null)

(null)

(null)

(null)

Du bara måste testa att göra de här tryfflarna. Det behövs bara fyra ingredienser och de är enkla att göra. 

15 st
250 gram urkärnade dadlar
1 dl salta jordnötter 
2 nypor flingsalt 
100 gram mörk choklad, 70% eller mer
Flingsalt att strö över

Mixa dadlarna i en mixer. Du kan behöva blanda lite så att allt mixas. Grovhacka jordnötterna och häll ner tillsammans med flingsaltet. Rör om ordentligt. Fukta händerna med lite vatten och rulla till bollar. Lägg på en bricka/form med bakplåtspapper. Ställ i frysen en timme. 

Smält chokladen i mikro/vattenbad och rulla sedan bollarna i chokladen. Strö över lite flingsalt på en gång innan chokladen stelnat. Ställ in i kylen innan servering. Förvaras även i kylen. 

För sockerfri variant; välj choklad utan socker