Morots- och halloumibiffar med krämig gurksallad
Det här receptet hittade jag på ICAs hemsida. En jättegod vegetarisk rätt!
Morots- och halloumibiffar
4 portioner
250 g morötter
200 g halloumi
2 ägg
3/4 dl ströbröd
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
Ev salt
Olja
Sätt ugnen på 250 grader. Riv morötter och halloumin grovt. Blanda med ägg, ströbröd, chiliflakes, svartpeppar och ev salt. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med olja på båda sidor. Grädda i mitten av ugnen ca.15-20 minuter tills de fått fin färg. Servera med bulgur och krämig gurksallad.
Krämig gurksallad
Jag minns inte vart jag hittat det här receptet. Det är även omgjort lite grann efter egen smak.
4 portioner
100 g philadelphiaost
2 dl matyoghurt
1/4 ask fryst persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chiliflakes
2 krm salt
1 gurka, skivad och urgröpt på längden
Grovhacka gurkan. Blanda med alla ingredienser. Gör gärna såsen dagen innan, så blir den får stå till sig lite och får mer smak.