Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Till middag idag blev det köttfärsbiffar serverade med tricolore quinoa och en sallad bestående av sugarsnaps, tomater, fetaost och gurka.

Recept 4 port

400 g nötfärs
½ gul lök
75 g smulad fetaost
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
1 tsk timjan
3 dl matlagninsgrädde eller vitt vin
2 msk japansk soja
svartpeppar
smör

Knåda ihop köttfärsen, lägg den mellan två stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor tunn fyrkant (30*25 cm). Ta bort plasten, dela i fyra bitar. Skala och finhacka löken. Bre senap på varje färsbit, fördela lök, kapris och smulat fetaost ovanpå. Strö över timjan. Vik ihop och tryck till kanterna. Stek i 1 msk smör ca.2-3 min på varje sida. Häll på soja/vitt vin mot slutet och låt biffarna småkoka i såsen. Servera med quinoa och en blandsallad.