Ugnsrostade rödbetor och pumpa med chevre
Igår kväll var jag, Pernilla och Maria ute och åt. Vi startade i Mood Stockholmgallerian (ligger på Regeringsgatan). Först åt vi varsin förrätt bestående av räkdumplings, friterad anka och vitlöksfrästa grönsaker på Icha icha. Gott! Sedan gick vi vidare till Boqueria, som verkade vara ett väldigt poppis ställe. Det var fullsatt och vi hade väntat en timme på bord (därför förrätten på stället med dumplings). Har även hört av flera vänner att deras tapas är något utöver det vanliga. Vi testade 3 smårätter var, de rekommenderade 3-4 st/person och vi tänkte att vi skulle bli mätta på 3 var eftersom vi ätit en förrätt redan. Vi åt tonfisk tataki, Knivmusslor spicy lemon garlic, pumpa och rödbetor med getost, manchegoost mm. Sugen på att gå dit? Spana in menyn här

Det var gott men i det minsta laget så därför gick vi till Fridays och täppte till med varsin efterrätt! Deras Brownie obsession är sjukt god. Bra avslutning på kvällen 😃
Jag blev lite inspirerad av maten på Boqueria så idag lagade jag rödbetor och pumpa i ugnen med chevre. Blev jättegott!
1 portion
2 rödbetor
300 g pumpa (med skalet på)
50 g chevreost
1 msk pinjenötter
1 tsk flytande honung
40 g ruccolasallad
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och klyfta rödbetorna. Kärna ur och skär upp pumpan i lite större bitar än rödbetorna. Lägg på en ugnsplåt. Salta och peppra lite och ringla över lite olja. In i mitten av ugnen ca 30 min.
Lägg upp ruccolan på en tallrik.
Rosta pinjenötterna hastigt i en torr stekpanna.
Skiva chevren i ca.1 cm tjocka skivor. Lägg över rödbetorna och pumpabitarna, sedan in i ugnen en snabbis så att osten smälter och får lite fin färg. Lägg allt över ruccolan, strö över pinjenötterna och ringla över lite honung! Mumsig vegetarisk rätt!

Tack Heipis! Denna blir middagen ikväll! 😘