Vegetarisk glutenfri tacopaj
Pajskal
2,5 dl Semper white mix, glutenfri
75 g smör
3/4 dl kesella lätt
1 tsk paprikapulver
Fyllning
500 g quornfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl paprikachili créme fraiche
2 dl lätt créme fraiche
2 tomater
150 g riven tex mex ost
1 tsk paprikapulver
Hacka ihop smör, paprikapulver och glutenfri mix. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en smord pajform (24 cm diam). Ställ i kylen 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek quornfärsen i smör, tillsätt gärna vattnet på en gång eftersom quornfärsen är lite torr i konsistens. Tillsätt tacokryddmix. Blanda chilipaprika créme fraiche med vanliga créme fraichen i en bunke. Skiva tomaterna.
Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Fördela quornfärsen över. Bred créme fraicheblandningen över. Lägg på skivade tomater och strö över den rivna osten. Pudra över 1 tsk paprikapulver. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
