Glutenallergisk och fikasugen? Se hit!
1. Havrerutor med nougat
2. Snickerskakor
3. Banankaka med mörk choklad
4. Godaste jordnötsglassen
5. Gino

300 g smör
9 dl glutenfria havregryn (Semper har bland annat)
2,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2 dl Semper white mix
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g nougat
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i resten av ingredienserna utom nougaten. Rör om ordentligt och tryck ut i en bakpappersklädd ugnsform (ca.20x30cm). Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut kakan och hyvla över nougaten. Bred ut till en jämn smet och låt svalna. Skär sedan upp i bitar. Förvara svalt.

Snickerskakor
8 dl glutenfria cornflakes, krossade
1 burk chrunchy jordnötssmör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
200 g ljus choklad
Smält chokladen över vattenbad. Blanda ihop alla ingredienser förutom chokladen. Tryck ut på en bricka med bakplåtspapper. Bred den smälta chokladen över kakan. Låt stelna i kylen och skär sedan upp i bitar.

2 mogna bananer
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 ägg
0,5 dl mjölk
100 g smält smör
2,5 dl Semper white mix
50 g mörk choklad 70%, hackad
Mosa bananerna. Blanda white mix, bakpulver och bikarbonat. Rör ihop resten av ingredienserna i en annan bunke, häll sedan ner mjölblandningen. Häll upp i en (gärna bröad, finns glutenfritt ströbröd) avlång ugnsform och grädda mitt i ugnen ca.40 minuter. Kakan håller sig saftig 2-3 dagar.

5 dl fluffigt vispad grädde
1 burk söt kondenserad mjölk
4-5 msk jordnötssmör chrunchy (gärna ekologisk)
1 dl hackade jordnötter
Rör ihop grädde, kondenserad mjölk och hackade jordnötter. Spara gärna några jordnötter till dekoration. Klicka i jordnötssmöret. Häll några jordnötter överst. Täck med plastfolie och ställ in i frysen ca.5 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader och grill. Smörj en ugnsform. Skiva 3-4 kiwi, 2 bananer och häll i en ugnsform tillsammans med 250 g tinade hallon. Hacka 100 g vit choklad och strö över. In i ugnen högst upp i ett par-tre minuter. Ha gärna luckan lite på glänt och håll koll så att chokladen inte bränns. Servera med vaniljglass!
För fler glutenfria recept, klicka på kategorin glutenfritt!
fast är ju gluten i havregryn så du kanske ska tillägga att man ska ha glutenfriahavegryn så ingen missar och blir dösjuk;)