Fröknäcke

Jag ledsnar aldrig på det här fantastiskt goda fröknäcket! En plåt går åt alldeles för fort, så gör helst två när du ändå är i farten!

1 plåt
2 dl majsmjöl
1/4 dl linfrön
3/4 dl pumpafrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
2 dl kokande vatten
Lite flingsalt att strö över

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med plåtpapper. Ett tips är att ta ett ark plåtpapper som du trycker ut smeten med för att få den jämn och platt. Strö över flingsalt och gör rutor med en kniv, grädda sedan längst ner i ugnen ca.60 minuter.

Till bloggens startsida

Om mig

Jag testar gärna nya recept både när jag lagar mat och bakar. Här samlar jag de recept jag tycker om. Ett nytt intresse är trädgårdsodling - vi skaffade odlingslådor och ett växthus förra sommaren. Vilken lyx att kunna gå ut i trägården och hämta in egenodlade grönsaker och primörer! Träning är också något som ligger mig varmt och hjärtat. Jag leder pass i EFIT (effektiv funktionell intensiv träning) och styrketränar hemma. Förutom att laga mat och baka gillar jag att fota, shoppa och resa. Och framför allt - att umgås med min familj som består av min man och våra två underbara söner som är 3 och 5 år. Vi åker ofta iväg på utflykter runtomkring Stockholm. Det kommer alltså att finnas en hel del tips på aktiviteter till er småbarnsföräldrar! Låna gärna bilder men fråga först. Och ange mig som fotograf.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv