Leilas saft, jordgubb och rabarbersaft, jordgubbrabarbersaft, jordgubbrabarbersaft Leila, rabarberjordgubbsaft

Jordgubb och rabarbersaft

Rabarbern växer på som bara den i vår pallkrage och nu kände jag för att testa en annan saft, nämligen jordgubb och rabarbersaft. Så här gör du två flaskor enligt Leilas enkla recept:

1 liter rabarber
1 liter jordgubbar
1,5 liter vatten
1 pressad citron
7 dl strösocker

Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll i vattnet. Koka ca.7 minuter utan att röra om. Sila bort skalen. Häll i citronsaften och sockret och koka upp. 

Sterilisera flaskorna genom att diska dem och sedan värma dem i ugnen ca.15 min på 200 grader. Korken kokar du i vatten ett par minuter. Häll upp saften och förvara mörkt och svalt.