Tomatsoppa med fetaost

Nu när det är höst är det gott och värmande med soppa. Den här tomatsoppan går snabbt att slänga ihop.

2 förpackningar ekologiska krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk basilika
0,5 tsk timjan
1 dl grädde eller creme fraiche
örtsalt efter egen smak
1 förpackning fetaost
1 dl pumpafrön

Finhacka lök och vitlök. Stek i olja i en kastrull. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka 5-10 minuter. Mixa soppan med en stavmixer. Häll i kryddorna och grädden, rör om och låt koka upp.

Stek pumpafröna hastigt i en torr stekpanna. Smula fetaosten över soppan och strö över pumpafrön.

Servera gärna tillsammans med vitlöksbröd.

För laktosfritt: byt grädden mot laktosfri grädde och fetaosten mot laktosfri fetaost.