Fantastiskt god laxcheesecake

Jag måste bara tipsa om den här supersmarriga cheesecaken med lax och räkor! Den passar lika bra till midsommar som påsk. Eller vilken annan tillställning som helst. Jag lovar att den går åt i ett nafs.

10 portioner

Botten

200 g kavring

75 g smör

 Fyllning

3 gelatinblad

300 g rökt lax

400 g Philadelphiaost

3 dl créme fraiche

3 msk riven pepparrot

3 msk finhackad dill

1 lime

1 liten rödlök

Garnering

1 burk stenbitsrom

Citronskivor

2 dl handskalade räkor

250 g rökt lax

Lite dill

Smält smöret. Skär bort kanterna på brödet och mixa i en matberedare. Häll i det smälta smöret och blanda. Tryck ut i en form (24 cm, gärna med avtagbara kanter).

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 min. Skär laxen i små bitar. Finhacka rödlöken. Blanda färskost, créme fraiche, pepparrot, dill och rödlök. Tvätta limen och riv ner skalet. Pressa i saften från halva limen. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull tillsammans med en klick av fyllningen. Blanda ordentligt med resten av fyllningen och fördela i pajformen. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 5 timmar. Fördela stenbitsromen, rullade laxskivor, räkor, citronskivor och dill över tårtan.