Julgodisets topp 3!
Mariannetryfflar
Enkla att göra, goda att äta.
15 mariannegodisar
100 g ljus choklad
1/2 dl grädde
Florsocker
Mixa Mariannegodisarna i en mixer. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan. Bryt ner chokladen och rör om. Rör ner mariannemixen. Ställ kallt några timmar eller över natten. Forma små bollar och rulla dem i florsocker. Så smarrigt!
Receptet kommer från Jennys matblogg.

Chokladkola
Bakar du dem nu är det inte säkert att det finns kvar några till julafton. To die for!
75 g smör
4 dl grädde
4 dl socker
1/2 dl kakao
2 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
Koka upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca.25 minuter på medelhög värme tills smeten klarar kulprovet.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform, ca 20x30 cm. Strö över lite flingsalt. Låt svalna innan du ställer in den i kylen. Skär upp i lagom stora bitar och vira in i bakplåtspapper. Receptet hittade jag på Mitt Kök.

Rocky roads
Sist men inte minst kommer dessa godingar! Leilas recept med en twist av tomteskum.
2 påse dumlekolor
10 skumtomtar
1 dl skalade pistagenötter
3 dl jordnötter
300 g ljus choklad
300 g mörk choklad
Klipp dumlekolorna på mitten och skultomtarna i tre delar. Blanda i en bunke tillsammans med pistagenötter och jordnötter. Smält chokladen över vattenbad och blanda ihop med övriga ingredienser. Häll ut på en bricka med bakplåtspapper. Ställ i kylen en
stund. Skär upp i lagom stora bitar och njut!
