Banankaka utan socker och gluten

Den här banankakan är en lite nyttigare variant!


2 mogna bananer
3 ägg
120 g vaniljkvarg utan socker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma 
1 msk honung
2 msk vatten 
3 dl Sempers white mix
3 tsk bakpulver 
1/2 tsk vaniljpulver 
en nypa salt 
6 valnötshalvor, grovt hackade

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och mixa ihop med ägg, kvarg, kanel, kardemumma, honung och vatten. Tillsätt lite mix mix i taget samt bakpulver, salt, vaniljpulver och  valnötshalvor. Smörj en form med olja eller smör, häll i smeten och sätt in i mitten av ugnen ca.45 minuter. 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Om mig

Jag testar gärna nya recept både när jag lagar mat och bakar. Här samlar jag de recept jag tycker om. Ett nytt intresse är trädgårdsodling - vi skaffade odlingslådor och ett växthus förra sommaren. Vilken lyx att kunna gå ut i trägården och hämta in egenodlade grönsaker och primörer! Träning är också något som ligger mig varmt och hjärtat. Jag leder pass i EFIT (effektiv funktionell intensiv träning) och styrketränar hemma. Förutom att laga mat och baka gillar jag att fota, shoppa och resa. Och framför allt - att umgås med min familj som består av min man och våra två underbara söner som är 3 och 5 år. Vi åker ofta iväg på utflykter runtomkring Stockholm. Det kommer alltså att finnas en hel del tips på aktiviteter till er småbarnsföräldrar! Låna gärna bilder men fråga först. Och ange mig som fotograf.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv