Efterrätter baka i långpanna, baka med vit choklad, hallon- och blåbärsrutor med vit choklad, smuliga hallon och blåbärsrutor

Smuliga hallon- och blåbärsrutor med vit choklad!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Många av oss har en härlig långhelg framför
oss och vad passar inte bättre än att baka något gott? Här kommer ett recept på hallon- och blåbärsrutor med vit choklad. Hur gott låter inte det? Testa att baka dem, du kommer inte att ångra dig!  

5 dl strösocker 
8 dl vetemjöl
2 dl havregryn 
1 msk bakpulver 
250 g smält smör
1 msk vaniljsocker 
3 ägg
3 dl vaniljyoughurt 
100 g vit choklad
100 g hallon och blåbär, frysta eller färska

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, mjöl, havregryn och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda allt till en smuldeg. Mät upp ca 3 dl smuldeg och lägg i en liten bunke (detta ska strös över kakan). 

Tillsätt vaniljsocker, ägg, youghurt och grovt hackad vit choklad. Rör ihop allt till en smet och bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Strö hallon och blåbär över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen. Grädda längst ner i ugnen ca.20-25 minuter. Låt den svalna innan du skär upp rutor med en kniv.