Laxsnittar & snittar med rökt renstek

Jag bjöd på dessa goda snittar tillsammans med det mousserande vinet Rotari när gästerna anlände.
Det gick åt ca.2½ portioner av dessa till 23 personer. Detta är ett säkert kort på festen!



Recept

1 paket tunnbröd
100 gram rökt lax
100 gram rökt renstek
200 gram philadelphiaost
4 msk hackad gräslök
2 msk färsk, riven pepparrot

Börja med att breda philadelphiaosten på bröden. Fördela sedan skivorna med lax på hälften och rökt renstek på andra hälften av bröden. Skivorna behöver inte täcka hela brödet, däremot gärna ut till kanterna vågrätt. Hacka gräslök och riv pepparrot, fördela över bröden. Rulla ihop bröden. Skär bort kanterna. Dela rullarna på mitten och skär sedan med sneta snitt. Ställ upp snittarna med den plana delen nedåt.

Snittarna kan med fördel förberedas dagen innan!