Mördegskaka med chokladtäcke

Mördegskakan blev jättegod! Den tog några timmar att göra iom att den skulle in i kylen i två timmar i två omgångar, så ha inte bråttom när man gör den. Detta är ett recept för 12 kakor: 115 gram smör, 175 gram vetemjöl samt 55 gran råsocker till själva kakbottnen. Fyllning och glasyr: 175 gram smör, 115 gram råsocker, 3 msk ljus sirap, 400 gram kondenserad mjölk på burk, 200 gram mörk choklad i bitar. Smörj fyrkantig kakform 23x23 cm, klä med bakplåtspapper. Mixa smör, mjöl och socker tills det börjar hänga ihop. Tryck ut i formen, grädda 20-25 min i 180 grader. Hetta försiktigt upp smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en tjockbottnad kastrull tills sockret smält. Koka upp, sjud 6-8 min under omrörning. Häll den över mördegen, låt stelna 2 timmar i kylen. Smält chokladen, låt svalna och bred över kolan. Låt stå i kylen ytterligare 2 timmar.