Efterrätter Marängtårta, Marängtårta med rice krispies

Recept på godaste marängtårtan!

Nu är marängtårtan testad och uppäten. den fick tummen upp av samtliga provsmakare :) 
 
 
8-10 bitar
 
Marängbotten
4 äggvitor
3 dl socker
4 dl Kellogs rice krispies
 
Vaniljkräm
4 äggulor
1 dl socker
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
 
Topping
1 liter jordgubbar
4 dl grädde
 
1-2 bananer till fyllningen
 
Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till en fast smet och tillsätt socker under tiden. Vänd ner Kellogs rice krispies försiktigt, klicka ut och bred ut smeten på en ugnsplåt med bakpapper. Markera med en kniv på mitten så blir det enklare att uppäta upp den i två bitar sedan.Ställ sedan in den i mitten av ugnen 1 timme 15 min. Låt svalna.
 
Blanda ihop äggulor, socker, vaniljsocker och grädde i en rostfri kastrull. Koka upp under omrörning. Tag bort från spisplattan när krämen tjocknat och klicka i smöret. låt svalna helt.
 
Vispa grädden. Dela marängbotten på mitten. Bred på vaniljkrämen, grädde och skivad banan på första lagret. Lägg på andra marängbotten, bred på resten av grädden och jordgubbarna.
 
Klar och färdig att njutas!