Efterrätter hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj



Åh så god den blev, hallonpannacottapajen. Jag kan verkligen rekommendera det här receptet, som jag fick av mamma för flera år sedan. Jag har inte testat att göra den själv förrän nu och det är garanterat inte sista gången som jag gör den!

Pajdeg 
12 digestivekex
75 smör

Fyllning 
1 paket frysta hallon, 250 g
3 dl grädde
3 gelatinblad
1 dl socker
200 g philadelphiaost
Färska hallon till garnering 

Smält smöret. Kör kexen i en matberedare och rör i smöret. Tryck ut i en springform med avtagbara kanter. (Man kan lägga bakplåtspapper i botten så kan man lyfta bort pajen från formen vid servering). Ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ner i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Mixa tinade hallon och rör ner i kastrullen tillsammans med philadelphiaosten. Vispa till en slät smet och häll i formen. Ställ i kylen ca 3 h och toppa med färska hallon! 
#1 - - Sophie:

Den var verkligen kanon god! :)

#2 - - Sophie:

Den var verkligen kanon god! :)