Efterrätter cheesecake, cheesecake med daim, frozen cheesecake

Frozen cheesecake med daim


I helgen ska jag på tjejmiddag och idag har jag förberett efterrätten. Det blir en frozen cheesecake med daim. Den behöver inte gräddas i ugnen alls, bara direkt in i frysen minst 5 timmar. Det är några bunkar som ska blandas men det är det värt!

Botten
15 st digestivekex
75 gram smör

Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl strösocker
150 g Philadelphiaost
3 st dubbeldaim

Smält smöret. Mixa kexen till en smulig massa. Häll på smöret och tryck ut i en bakpappersklädd springform. Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. I en tredje, större skål vispar du ägg och socker och rör sedan ner Philadelphiaosten. Blanda ner de andra bunkarnas innehåll i philadelphiablandningen.  Bryt två dubbeldaim i mindre bitar och rör ner. Häll i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram den ca 20 minuter innan servering så att den hinner tina lite. Bryt den sista daimen i mindre bitar och strö över cheesecaken.