Baked oat

Det här goda receptet hittade jag i Icas medlemstidning. Jag har gjort om det lite för att få den lite nyttigare, då jag brukar äta den till frukost eller mellanmål. Vill du äta den mer som en efterrätt ändrar du mängden honung till 1/2 dl i grötsmeten.

6 portioner

5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 msk honung
5 dl havredryck

Fröblandning

1 dl blandade frön
2 msk rapsolja
1 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda grynblandningen med de torra ingredienserna. Vispa ägg, honung och havredryck i en annan bunke och blanda sedan ihop allt. Häll i en smord form. Blanda ihop fröblandningen och klicka över. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Servera med turkisk youghurt och bär.