Scones med havregryn

Varför inte lyxa till påskledigheten med nybakade scones? De här bakade jag till födelsedagskalaset för ett par helger sedan. De går snabbt att göra och är så goda. Jag gjorde hälften vanliga och hälften med choklad. 


8 scones

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn 
3 tsk bakpulver
1 dl socker 
1/2 tsk salt
125 g smör, rumstempererat 
1,5 dl vaniljyoughurt 
2 ägg
75 g mjölkchoklad 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla torra ingredienser med smöret i en matberedare. Vispa ihop vaniljyoughurt och ägg i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop till en smet. Dela smeten i två delar. Grovhacka chokladen och häll i ena smeten. Forma 4 scones mper smet med mjölade händer och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 

Förslag på tillbehör: philadelphiaost lemoncurd, hallonmarmelad och grädde.