Bröd, Mellanmål frallor, frukostfrallor, knådfria frukostfrallor

Enklaste, godaste frukostfrallorna!

De här frallorna är familjens helgfrukostfavorit! De är otroligt enkla att göra och blir så himla goda. 

3 krm jäst
3,5 dl kallt vatten
7,5 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl 
2 tsk flingsalt

Blanda ihop allt till en deg i en bunke tills den precis går ihop. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i rumstemperatur i 8 timmar.

Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord. Vik ihop den till ett litet paket med skarvarna nedåt. Täck med bakduk och låt den jäsa ytterligare 40 minuter. 

Sätt ugnen på 250 grader minst 30 minuter innan gräddning.

Dela degen i 9-12 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.

Klarar sig bra i en plastpåse till dagen efter  men värm dem gärna i ett par minuter i 200-gradig ugn.

(null)

(null)





(null)